Translate

joi, 28 martie 2013

7 sfaturi pentru a deveni un lider la locul de muncă

Sa recunoastem ca nu toti angajatii isi doresc sa fie lideri si nici nu gasim multi sefi cu aceasta calitate. Daca totusi simti ca ai gasit locul potrivit unde vrei sa te impui dar titlul sau functia nu iti permite deocamdata, tot ce trebuie sa faci este sa te pozitionezi mai bine in cadrul colectivului si al companiei. Nu este usor si nici lipsit de efort, de cele mai multe ori fiind nevoie de schimbare de atitudine la nivel personal. Merita? Acest lucru voi trebuie sa-l stiti in functie de obiectivele de cariera si de structura voastra interioara. 

Există mai multe moduri de castigare a pozitiei enumerate mai jos. Aveți posibilitatea să utilizați aceste acțiuni, care va vor poziționa în mod inevitabil ca lider la locul de muncă, fara ca ambițiile voastre sa fie foarte evidente.

1. Asuma-ti responsabilitatea

Liderii iși asuma responsabilitatea pentru orice lucru care poarta amprenta sa. Asta înseamnă că, atâta timp cât participă într-un proiect, trebuie sa-si asume atat succesul cat și eșecul proiectului. Recunoasteti-va greșelile - e în regulă să gresiti din cand in cand. Nu se poate învăța dacă nu ai făcut nici o greșeală. Prefer sa gresesc decat sa am mustrari de constiinta ca nu am incercat deloc!!!

2. Crede in relatia win-win

Un val ridică toate bărcile, nu numai pe a ta sau a altora- asa gandeste un lider win-win. Doar pentru că lumea crede ca domeniul afacerilor este urât, și că trebuie să fi manipulator nu trebuie sa te descurajeze sa participi. De fapt sta doar in puterea ta de a schimba abordarea si de a nu te simti amenintat de tacticile dure utilizate in domeniu. Rasfrange o influență pozitivă asupra oamenilor din jurul tău. Puterea de a inspira oamenii te va propulsa rapid acolo unde iti este locul.

3. Forteaza-ti limitele
Incearca lucruri noi, la un anumit nivel de risc. Asigura-ti lipsa confortului pentru o perioada. Chiar daca un anumit risc te face sa pari stupid in ochii celorlalti riscă, ce ai de pierdut? Liderii isi asuma riscuri. Ei nu se tem sa faca ceea ce cred ei ca e bine.
Asuma-ti un proiect pe care nu-l vrea nimeni si demonstreaza-ti competenta. 

4. Daca ai o idee, scrie 
Lumea este plină de oameni care vorbesc prea mult si nu fac destul. Inca traim in cultura orala. Daca vrei sa devii un lider la locul de muncă, acționeaza, fa planuri. Dacă aveți orice idei, care va „bantuie” mintea, scrieti-o pe hartie si propuneti dezvoltarea ei. Nu contează dacă ai inca un plan, doar scrie. Este puterea magica a cuvantului scris.

5. Cauta oportunitati oriundeNu este nevoie sa iti creezi oportunitati de a conduce. Oportunitățile de a conduce sunt peste tot. Ai nevoie să fi conștient de aceste oportunități si sa te oferi voluntar acolo unde nimeni nu vrea sa conduca. In timp iti vei castiga si titlul. Daca nu vezi oportunitatile inseamna ca iti scapa ceva.

6. Fii deschis
Fii deschis la critici, altfel traiesti doar in lumea ta. Ce înseamnă asta? Când ti se ofera feedback, hraneste-te cu ideile altora, sunt gratuite. De multe ori, aceste idei provin de la oameni mai destepti decat tine. Sunt sfaturi gratuite cu privire la modul de a îmbunătăți lucrurile. Asta e ceea ce are nevoie un lider - feedback-ul constant. Un lider care se hraneste doar cu propriul feedback, curand moare de foame din lipsa de idei.

7. Ofera, Ofera, Ofera

Acesta este modul de deschidere. Scoate tot ce ai mai bun din interior. Dă tot ce ai: idei, gânduri, planuri. Simte-ti vulnerabilitatea și învață să o exploatezi. Atunci când iți expui ideile altele noi le vor lua locul. Asa iti incurajezi creativitatea. De unde iti vin ideile noi? Din partea criticilor care doresc să te dărâme, de la susținători bine intentionati și de la oamenii de la care te astepti mai putin.
Oferind idei, ganduri si planuri, faci loc pentru altele, iti largesti orizonturile, te îmbogățești . Acesta e modul în care poti deveni un lider la locul de muncă.

Nu vă fie teamă de de riscuri. Aveti mai mult de câștigat decât de pierdut atunci când va deschideți!
Adaptat după un articol scris de Yun Siang Long pe www.careerealism.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu